Дерменджиев ще пътува за важния жребий, националите ни с контрола през февруари


Дерменджиев ще пътува за важния жребий, националите ни с контрола през февруари

1061 0

Селекционерът Георги Дерменджиев ще присъства на тегленето на жребия в Швейцария за баражите от турнира Лига на нациите. България ще научи своя съперник на 22 ноември, а събитието ще се проведе в Нион, където е и централата на УЕФА.

Наставникът ще бъде част от делегацията на „лъвовете“ в компанията на настоящия президент на федерацията Михаил Касабов и други представители от администрацията на БФС, информира "Труд". Веднага, след като паднат въпросителните около противника, с който „лъвовете“ ще спорят за място на финала, от футболния съюз ще стартират и преговори за приятелски мач.

Той трябва да се играе през февруари и да бъде генерална репетиция за въпросните срещи от новосформирания турнир на УЕФА. Противникът в контролата ще бъде съобразен спрямо този за баражите. Ако „трикольорите“ спечелят двата мача от Лигата на нациите ще си осигурят така жадувана виза за Евро 2020. Първият бараж на България е на 26 март. Жребият за големия форум пък ще се тегли в последния ден на ноември, но вече в Букурещ.

Макар все още да не сме се класирали на Евро 2020, то в Англия вече мечтаят да са в една група с нашия тип - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама