"Феноменален е"! Микел Артета се захласна по преотстъпения талант на Арсенал Фоларин Балогун


"Феноменален е"! Микел Артета се захласна по преотстъпения талант на Арсенал Фоларин Балогун
Снимка: Getty Images

2052 0

Треньорът на Арсенал - Микел Артета, засипа с похвали един от талантите на тима - Фоларин Балогун, който към момента е отдаден под наем в елитния френски Реймс. Специалистът не крие очарованието си от 21-годишния състезател.

С екипа на Реймс

Балогун се присъедини към тима от Лига 1 като преотстъпен миналото лято. Към момента той взе участие в 28 мача във всички турнири, записвайки 18 гола (17 в елита) и 2 асистенции. Младокът може да се похвали с повече попадения от легендарните Лео Меси и Неймар, които до момента имат по 13 в първенството. 

"Феноменален"!

"Нека се фокусираме върху днешния ден и върху стореното от него, защото той е феноменален. Да продължава да прави това, което върши до момента, и да не обръща внимание на нищо друг. Всичко останало ще дойде от само себе си. Нещата, които прави, му се получават наистина добре, за него и отбора", заяви Артета на пресконференция преди предстоящия мач на "артилеристите" срещу Лийдс в събота.

Пътят на Балогун с "артилеристите"

Балогун е част от Арсенал още от детска възраст. Той преминава през академиите на тима, за да направи дебюта си при мъжете в групите на Лига Европа. Той записва първите си минути в представителния отбор при победата с 3:0 над Дъндолк в Лига Европа през октомври 2020-та година. Шансовете му за изява обаче бяха ограничени, което наложи преотстъпването му.

Освен на собствените си таланти, "топчиите" хвърлят око и на чужди такива

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички