Арсенал - Лийдс Юнайтед по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Висшата лига?


Арсенал - Лийдс Юнайтед по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Висшата лига?
Снимка: Getty Images

1343 0

Арсенал приема у дома Лийдс Юнайтед в мач с една-единствена цен, а именно - да победи и запази едноличното си лидерство на върха във Висшата лига. На пътя на "артилеристите" обаче застава тим, решен да избяга възможно най-далеч от зоната на изпадащите.

"Топчиите" са първи в английския елит с актив от 69 точки, водейки на втория Манчестър Сити с 8. "Гражданите" обаче имат мач по-малко и евентуално отпускане на момчетата на Микел Артета, срещу какъвто и да е съперник, е немислимо. Арсенал постигна 22 победи, 3 равенства и 3 загуби в първенството, а фактът, че тимът отпадна от останалите турнири дава допълнително спокойствие на "червените" редици, които могат да се фокусират само върху предстоящия си двубой.

Лийдс от своя страна далеч не е толкова убедителен през настоящата кампания. "Белите" заемат 14-ата позиция в таблицата с 26 точки, но от зоната на изпадащите ги делят само 2, докато 18-ият Уест Хям, който е на границата, има и мач по-малко. Задачата пред възпитаниците на Хави Гарсия е изключително трудна, но те трябва да се борят за всяка точка до края на сезона, ако не искат феновете им да ги гледат в Чемпиъншип догодина. 

Арсенал - Лийдс в историята

В исторически план, резултатите между двата тима не представляват сериозна разлика. Арсенал има преднина от 52 срещу 41 победи, а 33 срещи завършват наравно. Последната такава между тях се състоя на 16-и октомври, когато "артилеристите" се наложиха с 1:0.

Къде да гледаме двубоя?

Срещата между "топчиите" и "белите" от 29-ия кръг на Висшата лига е с начален час 17:00 ч. Тя ще бъде предавана ПРЯКО в ефира на "Диема Спорт 2". Ако не можете да гледате, може да проследите двубоя Арсенал - Лийдс НА ЖИВО в Sportlive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички