Фабио Канаваро разкри - предпочел е Реал Мадрид пред клуб от английската Висша лига


Фабио Канаваро разкри - предпочел е Реал Мадрид пред клуб от английската Висша лига
Снимка: Getty Images

1405 0

Световният шампион с Италия Фабио Канаваро разкри в интервю за изданието "FourFourTwo", че е можел да се озове в английския гранд Челси след края на сезон 2005/06, но вместо това е предпочел да акостира в испанския колос Реал Мадрид...

*Припомняме, че през лятото на 2006-а година Ювентус бе намерен за 'виновен' в корупционния скандал "Калчополи" и клубът бе изхвърлен от Серия А, което накара голяма част от звездите на отбора да си тръгнат от Торино.

"При напускането ми на Юве след Световното през 2006-а, бях много близо до това да се присъединя към Челси. Имах две опции - Реал Мадрид или Челси, но избрах Реал Мадрид!", обясни 49-годишният Канаваро.

"Щеше да ми хареса много да играя за "сините" и бях очарован от Висшата лига, въпреки че тогава тя не беше първенство, на което всички се възхищаваме днес. Арсенал и Манчестър Юнайтед също бяха много популярни по онова време и щях да се радвам да играя и за някой от тях", не скри носителят на "Златна топка" за 2006-а година.

*През цялата си кариерата централният защитник, който е юноша на Наполи, изигра 693 мача на клубно ниво и 136 за националния отбор на Италия. В Реал Мадрид се позвизаваше между 2006-а и 2009-а и тогава натрупа 118 срещи във всички турнири, печелейки 2 титли от Ла Лига и 1 Суперкупа на Испания.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Килиан Мбапе в Реал Мадрид? Само още едно уточнение спира трансфера!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички