ФА: Кавани не е расист, от Манчестър Юнайтед е трябвало да го обучат


ФА: Кавани не е расист, от Манчестър Юнайтед е трябвало да го обучат
Снимка: Getty Images/Guliver

1885 0

Футболната асоциация на Англия призна, че нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани не е имал умисъл да направи расистко изказване, след като наскоро бе наказан за три мача и глобен със 100 хиляди паунда за свой пост в социалните мрежи.

След победата на "червените дяволи" над Саутхемптън с 3:2, в която Кавани отбеляза два гола, той бе поздравен от свой приятел в Инстаграм и отговори с "Грасиас, негрито", което е израз на близост в Уругвай и други испаноезични страни. От ФА обаче прецениха, че употребата на думата "негрито" е расистка и наказаха уругваеца.

"Комисията прие, че Кавани не е искал или търсил изказването му да бъде расистко и обидно, както към неговия приятел, така и към всички, които четат публикацията в Инстаграм. Това заключение бе потвърдено от всички доказателства. Въпреки това, не е достатъчно, че играчът не е имал такава умисъл", се казва в доклада на ФА.

В доклада също така е отбелязано, че комисията е изненадана, че от Манчестър Юнайтед не са провели нужната "медийна подготовка с Кавани, за да може той по-добре да разбере културните разлики и проблемите, които могат да възникнат, когато той използва социални платформи".

Заради наказанието, което бе остро критикувано от Уругвайската футболна асоциация и Южноамериканската футболна конфедерация (КОМНЕБОЛ), Кавани пропусна последните два мача на Манчестър Юнайтед срещу Астън Вила и Манчестър Сити, като ще бъде извън групата и за двубоя с Уотфорд от третия кръг на ФА Къп този уикенд. Той обаче ще е на линия за отложения двубой с Бърнли от Висшата лига на 12 януари и дербито с Ливърпул на 17 януари.

Междувременно стана ясно, че Манчестър Юнайтед е финализирал трансфера на 18-годишен талант за 37 милиона паунда (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички