Шефилд измести Ман Юнайтед от Европа, вихрушка от голове + два червени картона във Висшата лига


Шефилд измести Ман Юнайтед от Европа, вихрушка от голове + два червени картона във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2077 0

Цели 8 сблъсъка от Висшата лига предлага съботната програма. 6 от тях стартираха в 17:00 часа българско време. Освен победата за убедителния лидер в класирането Ливърпул, другите двубои също предложиха зрелище, като за 6-те мача бяха отбелязани общо 19 гола и бяха показани 2 червени картона.

В най-головия двубой се превърна този между Уест Хям и Брайтън, завършил 3:3. На полувремето "чуковете" водеха с 2:0 след попадения на Диоп (30') и Снодграс (45'). В първите минути на втората част паднаха бързи попадения, след като първо Огбона (47') си вкара автогол и намали пасива на "чайките", а след това ново попадение на Снодграс (57') възстанови преднината от два гола. Само в рамките на четири минути обаче Брайтън успя да си заслужи точката, благодарение на Грос (75') и Мъри (79').

С гол по-малко се отличи срещата между Уотфорд и Евертън, където обаче драмата бе в най-големи количества от двубоите до този момент в Англия. "Стършелите" водиха до добавеното време на първата част след голове на Масина (10') и Перейра (42'), но вездесъщ Йери Мина възстанови равенството след два гола в продължението. През втората част "карамелите" останаха с човек по-малко след червен картон на Фабиан Делф, но въпреки това имаха щастието да осъществят пълен обрат в края на мача след попадение на Уолкот (90').

В същото време Шефилд Юнайтед записа ценен успех над Кристал Палас с 1:0 като гост, с който измести Манчестър Юнайтед от последното място, даващо право на участие в Европа. "Червените дяволи" имат шанс да си го върнат при успех над Уулвърхемптън в домакинството си от 19:30 часа българско време.

Ето и останалите резултати:

Борнемут - Астън Вила 2:1 - с червен картон за домакините (37' 1:0 (Билинг), 44' 2:0 (Аке), 70' 2:1 (Самата)

Нюкасъл - Норич 0:0

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички