Евертън ще трябва да сътвори чудо, ако иска да спре Ливърпул за титлата (статистика)


Евертън ще трябва да сътвори чудо, ако иска да спре Ливърпул за титлата (статистика)
Снимка: Guliver/Getty Images

1134 0

Отборът на Евертън ще се опита да сложи край на най-слабата си серия в дербито с Ливърпул в историята си, когато двата тима се изправят един срещу друг на "Гудисън Парк" в неделя. "Карамелите" нямат победа в последните 18 дербита на Мърсисайд във всички турнири, като 16 от тези срещи са били във Висшата лига.

За последно "синята" половина на Ливърпул е празнувала победа през октомври 2010-та година, когато под ръководството на Дейвид Мойс Евертън печели с 2:0 у дома. От тогава "карамелите" са се изправяли срещу 24 отбора в лигата и са записвали победи срещу 32 от тях, като изключенията са 16-те мача срещу Ливърпул и един двубой с Бирмингам през 2011, който завършва при равенство 1:1. В тези 16 срещи с "червените" Евертън е записал девет равенства и седем загуби.



Серията от 18 поредни мача без победа в дербито е най-дългата в историята на Евертън, като предишното най-лошото постижение на тима е 15 двубоя без успех между март 1972 и април 1978 година. Поредицата от 16 срещи без успех за първенство пък е третата най-лоша срещу един съперник, като "карамелите" не успяват да победят Манчестър Юнайтед в 19 поредни мача между 1995 и 2004.

Двубоят между Евертън и Ливърпул от 29-ия кръг на Висшата лига ще се играе в неделя от 18:15 часа българско време на "Гудисън Парк". Това ще бъде мач номер 200 между двата тима за първенство. Междувременно защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън посочи кой трябва да спечели приза за най-добър футболист за годината във Висшата лига (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички