Евертън победи Арсенал и се изкачи на второто място във Висшата лига


Евертън победи Арсенал и се изкачи на второто място във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1000 0

Евертън записа пореден впечатляващ резултат през този сезон и заслужено се качи на второто място във временното класиране на английската Висша лига. "Карамелите" победиха Арсенал с 2:1 и вече са точно след Ливърпул, но все пак могат да бъдат изместени и от Тотнъм, и от Лестър, които са с мач по-малко.

В днешния сблъсък Евертън не надигра категорично "артилеристите", но въпреки това опитният Карло Анчелоти успя да надхитри младия си колега Микел Артета и да открадне безценните 3 точки за своя тим. Ситуацията за "топчиите" пък се влоши допълнително, тъй като те са на 15-о място и едва 5 точки (които могат да станат 2 след мача на Фулъм) ги разделят от изпадане.

Иначе мачът започна по отличен начин за домакините, които поведоха след нелеп автогол на Холдинг (22'). "Артилеристите" успяха да изравнат сравнително бързо, след като Дейвис фаулира противников играч в наказателното си поле и бе отсъдена дузпа. Никола Пепе се нае с изпълнението и не сбърка, като изравни в 35-ата минута.

Евертън все пак успя да си върне преднината и то още през първата част, след като Йери Мина насочи топката във вратата на Лено в 45-ата минута. Двата тима създадоха нелоши атаки и през втората част, но повече попадения не паднаха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички