Евертън иска да наеме Ейнсли Мейтлънд-Найлс от Арсенал


Евертън иска да наеме Ейнсли Мейтлънд-Найлс от Арсенал
Снимка: Gulliver/GettyImages

838 0

Евертън иска да привлече Ейнсли Мейтлънд-Найлс под наем от Арсенал. „Карамелите“ се нуждаят от десен бек и „топчиите“ са отворени към възможността да преотстъпят защитника този трансферен прозорец.

Взаимоотношенията между двата клуба са добри след няколко сделки в последните години, включително Алекс Айоби и Тио Уолкът. Мениджърът на Арсенал Микел Артета също продължава да бъде високо ценен от ръководството на „Гудисън Парк“. Английският национал Мейтлънд-Найлс, който може да играе и в полузащитата, прекара миналия сезон под наем в Уест Бромич.

23-годишният футболист е обект на интерес и от други клубове, но Евертън е в най-силна позиция четири дни преди края на прозореца. Мейтлънд-Найлс, който има договор с „артилеристите“ до 2023, дебютира за Арсенал през 2014 и има 122 мача за клуба във всички турнири, но шансовете му за изява бяха ограничени в последните няколко сезона.

Междувременно, Евертън преговоря с Порто за крилото Луис Диас, като Хамес Родригес потенциално може да бъде включен в сделката с преминаване под наем. „Карамелите“ се интересуват още от нападателя на Брайтън Нийл Мопе и Одсън Едуард от Селтик, докато Ювентус е близо до финализиране на трансфера на Мойс Кийн.

Мърсисайдци привлякоха четирима футболисти до тук през лятото в лицето на Демарай Грей, Асмир Бегович, Андрос Таунзенд и Анди Лонерган. По-късно днес "карамелите" гостуват на Брайтън. Арсенал пък гостува на Манчестър Сити. Къде можете да гледате дербито от Висшата лига - вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички