Евертън и Тотнъм поделиха точките на "Гудисън Парк”


Евертън и Тотнъм поделиха точките на "Гудисън Парк”
Снимка: Getty Images/Guliver

1048 0

Евертън и Тотнъм не се победиха на „Гудисън Парк“ в първи двубой от 32-ия кръг на английската Висша лига, завършвайки наравно 2:2. Този резултат не облагодателства нито един от двата състава в битката за топ 4 – Евертън е осми с 49 пункта, на 6 от четвъртия Уест Хем, който гостува на Нюкасъл днес, и с мач по-малко. Тотнъм е седми, с точка повече от мърсисайдци, но няма предимство от мач в резерва спрямо "чуковете“.

Първият точен удар в срещата дойде след около 20-ина минути, когато Ришарлисон предизвика намеса на Юго Лорис. Хари Кейн отбеляза малко след това своя 20-и гол от началото на сезона в първенството с ефектно изпълнение с левия крак. Така той се превърна в едва четвъртия футболист, който вкарва поне 20 попадения в рамките на една кампания в пет различни сезона в Премиършип след Алан Шиърър (7), Серхио Агуеро (6) и Тиери Анри (5).

До края на полувремето обаче на терена имаше само един отбор и това бе този на "карамелите“. Те възстановиха равенството закономерно от дузпа, отсъдена за нарушение на Серхио Регилон срещу Хамес Родригес. Точен от бялата точка бе Гилфи Сигурдсон. Последваха няколко пропуска и добри изяви на Лорис, които запазиха статуквото до паузата. След почивката отново исландският национал бе в прегръдките на съотборниците си, но Кейн оформи своя дубъл в срещата, за да донесе точката на "шпорите“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички