Моуриньо призна коя е целта пред Тотнъм до края на сезона


Моуриньо призна коя е целта пред Тотнъм до края на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

973 0

Финалът за Карабао Къп предлага на Тотнъм шанс да спаси сезона, ала наставникът Жозе Моуриньо заяви, че място в Топ 4 на Висшата лига е основната цел пред отбора.

Домакинско поражение с 1:3 от Манчестър Юнайтед миналия уикенд намали надеждите на Спърс да завършат в четворката и срещата утре с Евертън изглежда като мач, който не могат да си позволят да загубят, ако искат да останат в борбата за първите четири места.

"Разбира се, мачът на "Гудисън Парк" е много важен. разликата между двата отбора е много, много малка, а те имат един мач по-малко", каза Моуриньо преди двубоя.

"Те имат сходна цел с нас. Ще се борят с нас и с другите клубове, за да опитат да заемат възможно най-добрата позиция и да видят дали ние и те можем да получим място в Европа", добави той.

След мача с Евертън, "шпорите" приемат Саутхямптън преди сблъсъка на "Уембли" с Манчестър Сити на финала за Купата на Лигата. Лондонският клуб ще се опита да вдигне първия си трофей в този турнир след 2008 година, когато победи Челси.

"Независимо от резултата на "Гудисън Парк" и резултата срещу Саутхямптън, деветте дни ще завършат с финала за купата", каза Моуриньо.

"Трябва да разделим нещата. Трябва да кажем: финалът за купата е важен, но не е утре. Сега трябва да се съсредоточим изцяло върху утрешния много труден мач", допълни той.

Моуриньо разполага с почти пълен състав за утре, като от тима отпадат защитници Мат Дохърти и Бен Дейвис.

"След 51 мача през последните няколко месеца да стигнем дотук само с двама контузени играчи е нещо, от което не можем да се оплакваме. Съставът като цяло е в добро състояние", каза още той. А кой е фаворит да смени Моуриньо, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички