Ето към кои играчи ще се насочи Манчестър Юнайтед, след като изпусна Холанд


Ето към кои играчи ще се насочи Манчестър Юнайтед, след като изпусна Холанд
Снимка: Getty Images/Guliver

10137 0

Във вчерашния ден Ерлинг Браут Холанд официално подписа с Борусия Дортмунд, което означава, че Манчестър Юнайтед изпусна първата си голяма цел през зимния трансферен прозорец. Наставникът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер ще има нужда от още енергия и креативност в състава си, след като Манчестър Юнайтед започна да намира верния ритъм и записа две последователни победи във Висшата лига. Юнайтед се нуждаят от полузащитник, след като бъдещето на Пол Погба остава неясно и от още един нападател, тъй като отборът бе доста отслабен в предни позиции след напускането на Ромелу Лукаку през миналото лято. Ето кои са играчите, които са свързвани с трансфер на „Олд Трафорд“ през зимата:

Муса Дембеле (Лион)

23-годишният нападател от известно време е свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед, но се очаква „червените дяволи“ да са по-настоятелни за трансфер през следващото лято. Френският голаджия има 10 гола в 18 срещи за Лион в първенството през този сезон. Дембеле е доказана машина за голове, след като е вкарвал 15 гола в 4 последователни кампании.

Одсън Едуард (Селтик)

Друга опция, която да засили нападението, съставено от Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд е 21-годишният нападател на Селтик Одсън Едуард. През изминалата кампания юношата на ПСЖ записа впечатляваща дебютна кампания в Шотландия, вкарвайки 14 гола и записвайки 6 асистенции. През този сезон той вече има 12 гола и 8 асистенции в едва 17 срещи. Едуард трудно би се преборил с Рашфорд за титулярно място, но би бил добра опция от при евентуална контузия на някой от титулярите, или в натоварения график около срещите от Лига Европа.

Саул Нигес (Атлетико Мадрид)

Халфът на Атлетико Мадрид е предпочитаният футболист в центъра на терена за „червените дяволи“. 25-годишният футболист е доказал класата си на тази позиция. „Дюшекчиите“ ще искат доста сериозна сума, за да се разделят с испанеца, но парите надали биха били проблем за Юнайтед, ако искат да стабилизират центъра на терена. Привличането на Саул Нигес е може би най-добрият избор, който може да направи Ед Уудуърд.

Кристиан Ериксен (Тотнъм)

Договорът на датчанина с Тотнъм изтича през лятото и от Юнайтед ще се опитат да вземат една от големите си цели през последните години без пари. Ериксен е обект на интерес и от Ювентус и Реал Мадрид, но играчът пази в тайна избора си за следващ отбор. 27-годишният футболист би имал желанието да се присъедини към друг отбор още в следващия месец, като Тотнъм биха предпочели да приберат пари за напускането на Ериксен, вместо да го оставят да си тръгне като свободен агент, като Юнайтед могат да се възползват от това и да го докарат на „Олд Трафорд“ още през зимата.

Джеймс Мадисън (Лестър)

Философията на Оле Гунар Солскяер за трансферите е да привлича млади местни момчета от конкурентните отбори. През миналото лято на „Олд Трафорд“ пристигнаха Аарън Уан-Бисака и Даниел Джеймс. Полузащитникът на Лестър Джеймс Мадисън е друг от играчите, които норвежецът иска. През този сезон креативният халф играе феноменално с екипа на „лисиците“. Мадисън е един от най-важните играчи в състава на Брендън Роджърс, като вече има 8 гола на сметката си през този сезон. Юнайтед сериозно се нуждаят от креативен халф, който да намира Рашфорд, Марсиал и компания.

А ето коя легенда на Манчестър Юнайтед се подигра с Ливърпул.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички