Ето какви са опциите пред ас на Манчестър Юнайтед за следващия сезон


Ето какви са опциите пред ас на Манчестър Юнайтед за следващия сезон
Снимка: Gulliver/GettyImages

1955 0

Договорът на испанския плеймейкър на Манчестър Юнайтед Хуан Мата изтича след края на сезона и е много вероятно той да си тръгне от Острова. В понеделник (02.05) футболистът бе изпратен от публиката на "Олд Трафорд" с песни и аплодисменти, а вече има и кандидати за подписа на полузащитника.

Три отбора от Ла Лига се интересуват от Хуан Мата, информира испанското издание "Sport". Валенсия ще опита да си върне футболиста, след като през 2011 година го продаде на лондонския Челси за сумата от 26 милиона евро. Реал Бетис, както и Реал Сосиедад също се надяват да привлекат испанеца.

"Прилепите" се надяват Мата да избере бившия си клуб, но в същото време Реал Бетис и Реал Сосиедад се намират на по-добри позиции в класирането в испанския елит и могат да осигурят на футболиста минути в европейските турнири догодина.

Мата прекара 11 години по английските терени, защитавайки цветовете на Челси и Манчестър Юнайтед. Със "сините" той спечели Шампионска лига, Лига Европа, както и ФА Къп. С екипа на "червените дяволи" той добави още един успех в Лига Европа и Карабао Къп. Статистиката на 34-годишният играч във Висшата лига също не е за подценяване. В 276 участия той има 51 реализирани попадения и е подал за още 64 такива.

Хуан Мата ще бъде запомнен от феновете на английския футбол не само с изявите си на терена, но и с огромното сърце, което той притежава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички