Ерлинг Холанд измести Манчестър Сити: На "Етихад" са притеснени и от лошата форма, и от възможно напускане


Ерлинг Холанд измести Манчестър Сити: На "Етихад" са притеснени и от лошата форма, и от възможно напускане
Снимка: Getty Images

14241 0

Ерлинг Холанд е една от големите звезди на Манчестър Сити, която бе в основата за спечелването на требъла през миналия сезон. През настоящата кампания обаче представянето му леко изостава, като други играчи изпъкват.

А едно изказване на норвежкия нападател веднага излезе на предниците страници на медии, че се опитва да подскаже за бъдещето си, макар и да изглежда безобидно на пръв поглед.

Лошата форма на Ерлинг Холанд вече е видима

Още: Футболист на Барселона изказа мнение, което може би няма да се хареса на Шави

Хосеп Гуардиола ще има тежка работа пред себе си, за да гарантира, че за Холанд ще се говори заради постиженията му, а не заради нещо друго. Манчестър Сити показа, че е уязвим на "Анфийлд" срещу Ливърпул и един от най-незабележителните при равенството беше именно норвежкият нападател. Той беше без помощ около себе си, почти изолиран, а когато имаше опция да докаже своята сила, например един срещу един с Ван Дайк, не изглеждаше никак добре.

Холанд изживява един от най-лошите си моменти, откакто подписа със Сити. На физическо ниво той не изглежда като друг път и представянето му пред противниковата вратата също е намаляло, въпреки че статистиката му се допълва от мача за ФА Къп в Престън, в който отбеляза пет гола. Не бе достатъчно добър срещу Юнайтед, не беше добър и на "Анфийлд". Мачовете, в които той наистина трябва да е решаващ.

Ерлинг Холанд притесни Сити, ще напусне ли?

Най-важните играчи в отбора са много над него. Капитанът Родри беше видян да жестикулира през второто полувреме, когато загуби притежание на топката в последователно разиграване, защото не беше достатъчно прецизен. Не за първи път той получава укори от важни играчи в отбора като Кевин Де Бройне. Гуардиола искаше да го "събуди" и по крилото, нещо, което той повтаря в много мачове. Но не проработи.

Още: 3 изречения излязоха от устата на Алексис Мак Алистър за неотсъдената дузпа в края на Ливърпул - Манчестър Сити

В Сити са шокирани от изказването му

Всичко това идва в рамките на няколко дни, в които самият играч говори за бъдещето си и остави фраза, която е озадачила Сити. "Много съм щастлив тук с клуба и с треньора. Моето бъдеще? Това може да влезе в заглавията... Ще видим, но наистина съм щастлив тук. Никога не знаеш какво може да се случи", коментира той.

Въпреки че изглежда сравнително безобидна, фразата обиколи света. Сити, който е много внимателен в комуникационната си политика, е останал изненадан от изявление, което в никакъв случай не е искал. А английските таблоиди веднага напълниха първите си страници с него.

С договор до 2027 година Холанд е основен играч на Гуардиола и Сити -острието на проекта. Залогът, който спортният директор на "геажданите" Чики Бегиристайн направи за него, означаваше, наред с други неща, отказ от Килиан Мбапе.

Още: Клоп за удара с бутоните на Доку: Ако не бе топката, можеше да убие МакАлистър

Клубът постави норвежеца пред французина, въпреки че знаеха, че след няколко години, както ще се случи през лятото, това може да бъде огромна пазарна възможност. Първият сезон на Холанд на "Етихад" беше страхотен, но във втория нещата зациклят. Само вкарването на голове и асистенции може да разсее този шум, който вече започва да звучи около него. А междувременно, Манчестър Сити се готви да приеме 9-цифрена сума за 32-годишен лидер.

Още: Как Юрген Клоп коментира неотсъдената дузпа в края на трилъра между Ливърпул и Манчестър Сити?

Гуардиола сравни Ливърпул с цунами, каза за Де Бройне и елегантно подмина дузпата (ВИДЕО)

Истински обир: Не дадоха чиста дузпа за Ливърпул! (ВИДЕО)

Ливърпул изпусна Манчестър Сити в "последния танц" на Клоп и Пеп: Арсенал е на върха! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички