Гуардиола сравни Ливърпул с цунами, каза за Де Бройне и елегантно подмина дузпата (ВИДЕО)


Гуардиола сравни Ливърпул с цунами, каза за Де Бройне и елегантно подмина дузпата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4030 0

Хосеп Гуардиола елегантно подмина ситуацията в заключителните секунди на дербито Ливърпул-Манчестър Сити, когато "мърсисайдци" не получиха чиста дузпа за фал на Жереми Доку срещу Алексис МакАлистър. По време на пресконференцията след мача Пеп не обели и дума за случката, но все пак даде обяснение за краткия си диалог с Кевин де Бройне, който не изглеждаше никак доволен, след като бе сменен от Матео Ковачич в 69-та минута.

"След гола бяха като цунами, с Кевин всичко е наред!"

"Стартирахме по-добре от тях. Дори и преди гола имахме положения. Беше трудно, защото Ендо и МакАлистър направиха добър мач в средата на терена и раздаваха топката много добре. През втората част беше изключително трудно - те получиха дузпа, а след нея, за около 15-20 минути бяха като цунами. Преса, контрапреса, атаки отвсякъде, публиката ги подкрепяше. Радвам се, че не предадохме владението на топката. Имаме на разположение Матео, Родри, Джон и Фил, които са майстори. Имахме своите положения, те имаха техните, но в крайна сметка мачът завърши наравно.", каза Гуардиола.

Още: Румениге: С Гуардиола вечеряхме всяка седмица с бутилка червено вино

Хосеп Гуардиола не коментира дузпата в последните секунди

"Няма проблеми с Кевин, всичко е наред. Хареса ми, защото се ядоса, когато го извадих. Това показва, че му пука. Трябваше да го сменя, защото качеството на притежание спадна. При всички положения той е изключително важен играч за нас, но понякога такива неща се налагат. "Анфийлд" е много трудно място, умората си каза думата. През първото полувреме игра перфектно, но след като ни изравниха, ни трябваше повече свежест в средата.", поясни Пеп.

Трансферът на Де Бройне в Манчестър Сити е бил част от хитър план на Гуардиола

Как Хосеп Гуардиола коментира чудовищния пропуск на Ерлинг Холанд срещу Манчестър Юнайтед?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички