Емоционален ден за Юнайтед в Белград: Почетоха жертвите на самолетната катастрофа в Мюнхен


Емоционален ден за Юнайтед в Белград: Почетоха жертвите на самолетната катастрофа в Мюнхен
Снимка: Getty Images/Guliver

1815 0

В Белград се проведе възпоменателна церемония в памет на загиналите в самолетна катастрофа над Мюнхен през 1958 година. Събитието се проведе на стадион „Партизан“ преди двубоя на Манчестър Юнайтед с „гробарите“ в Лига Европа, където "дяволите" ще гостуват в Белград за едва втори път след трагедията преди 61 години.

Спортното съоръжение бе това, където „Бъсти Бейбс“ изиграха последния си мач преди връщането обратно към Манчестър през Мюнхен. Представители на клуба и фондация „Манчестър Мюнхен Мемориъл“, както и Сиан Маклиод, посланикът на Великобритания за Сърбия, се събраха в кръг, за да почетат жертвите на трагедията. Клубните легенди Брайън Робсън и Мики Томас поднесоха впоследствие венец преди да има минута мълчание в памет на 23-мата души, които загинаха в следствие на въздушния инцидент.

„Беше изключително важно да се съберем тук по този повод. Веднага щом стана ясен жребият за груповата фаза, нашето внимание се насочи към това да почетем тези, които загубиха живота си през 1958“, сподели изпълнителният вицепрезидент на Юнайтед Ед Уудуърд. „Това беше последното място, на това игрище, срещу Партизан Белград, когато те играха заедно като отбор, преди да се случи трагедията в Мюнхен. Така че за нас като клуб ни предстои двубой тази вечер, но за нас гостуването е важно и от гледна точка на това, че ще почетем тези, които загубиха живота си и ще им покажем нужното уважение, поднасяйки този венец“, допълни той.

„Може да почувствате емоцията. Когато си бил в даден клуб толкова дълго време като нас, знаеш историята и си срещнал много от семействата, които загубиха най-близките си в трагедията през 1958. Дори съм слушал Боби Чарлтън да говори за мача тук през 1958. Това трябваше да бъде страхотно представяне от тима и може да почувствате това, когато дойдете на стадиона“, заяви Робсън.

Двубоят Партизан - Манчестър Юнайтед може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички