Емери решил за 15 минути, че играч със 17 години в клуба няма да му е нужен


Емери решил за 15 минути, че играч със 17 години в клуба няма да му е нужен
Снимка: Guliver/GettyImages

1497 0

Мениджърът на Арсенал Унай Емери разкри, че са му били необходими едва 15 минути, за да реши въпроса с бъдещето на полузащитника Джак Уилшър. През лятото 26-годишният футболист напусна родния си Арсенал и премина в Уест Хям като свободен агент.

Уилшър вече разказа, че ключова за неговото решение е станала среща с новия наставник на "артилеристите", а Емери сега обясни защо диалогът с играча е преминал бързо и лесно.

"Преди да си тръгне, аз поговорих с него 15 минути. На първо място бих искал да проявя уважение към кариерата му тук. А после той трябва да постъпи така, както ще бъде най-добре за неговото бъдеще", каза Емери.

Утре Арсенал посреща Уест Хям и няма никакви пречки Уилшър за първи път да се изправи срещу бившия си клуб.

"Знам, че нашите привърженици го харесват и уважават. Мисля, че ще го посрещнат добре. Нашият разговор бе доста ясен. За мен бе важно да проумее едно - тук главна роля в развитието на проекта ще имам аз. Вероятно той нямаше да играе главна роля на терена на терена във всеки мач. Ситуацията с конкуренцията би се усложнила за него. Ще бъда щастлив, ако Джак играе главна роля в Уест Хям. Разговорът ни бе за това. Желая му всичко най-добро в Уест Хям, но не и в събота. Може да си спомняме за него преди мача, но после в продължение на 90 минути ще мислим за победа в това дерби", заключи Емери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички