Емери назова проблема на Арсенал и най-важната цел през сезона


Емери назова проблема на Арсенал и най-важната цел през сезона
Снимка: Guliver/GettyImages

1540 0

Сериозно критикуваният Унай Емери изрази притеснение, че Арсенал не съумява да задържа контрола върху топката в мачовете си до момента, а това е много важен аспект от тактиката, която се опитва да развие на "Емиратс".

"Моята идея е да имаме контрол върху срещата. Но и съперникът ни иска това, особено в последните два мача. Зная, че се нуждаем от интензитет в играта си във всеки един момент от срещата. Контролът няма да позволи на съперника да прави това, което иска", коментира Емери преди предстоящата битка с Уест Хям.

"Според мен, нямахме никакъв контрол срещу Сити и Челси. В събота ни очаква различен двубой, със сигурност различен що се отнася до тактиката. Искам да имаме повече контрол, за да намерим начин да спечелим двубоя", допълни испанският треньор, който е категоричен, че иска отборът му да играе атакуващ футбол.

"Искаме да играем в атака, искаме да бележим - може да е след дълъг пас от собствената половина, може с бързи пасове, а може и с контрол върху топката. Можем да бележим след дълги комбинации, така както срещу Челси, а можем и с по-малко подавания. Най-важното нещо обаче е играчите да знаят, че трябва да играят атакуващо", подчерта бившият наставник на ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички