Емери е пръснал 210 млн. за трансфери, бил е едва 3 пъти отбор от топ 6


Емери е пръснал 210 млн. за трансфери, бил е едва 3 пъти отбор от топ 6
Снимка: Getty Images/Guliver

3686 0

Днес мениджърът на Арсенал Унай Емери беше уволнен след около година и половина работа в клуба. Испанецът стана жертва на лошите резултати на тима в последно време, като съобщението за раздялата с него дойде след загубата на "топчиите" от Айнтрахт (Франкфурт) в груповата фаза на Лига Европа. Британският "Express" публикува някои интересни статистически показатели от работата на Емери на "Емирейтс".

За тази година и половина или три трансферни прозореца бившият треньор на Севиля и Пари Сен Жермен е похарчил 210 милиона паунда за нови попълнения. Двама от възпитаниците му - Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обаменяг, пък са вкарали близо половината от попаденията на тима под негово ръководство. Става дума за 42,1% или 64 от общо 152 попадения.

Има и една много разочароваща статистика на испанеца в английския клуб - тимът му е спечелил едва 3 от 17-те си мача срещу отборите от топ 6 във всички турнири в Англия. Общо Арсенал на Емери е спечелил 55,1% от мачовете си, докато предшественикът му - Арсен Венгер, има показател 57,2%. Французинът е извеждал тима рекордните за клуба 1235 пъти. А кои са вариантите за нов мениджър на "артилеристите" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички