Кои са възможните кандидати за нов мениджър на Арсенал?


Кои са възможните кандидати за нов мениджър на Арсенал?
Снимка: Getty Images/Guliver

4310 0

Чашата на търпение при шефовете на Арсенал преля след загубата от Айнтрахт Франкурт в четвъртък вечер и това доведе до уволнението на Унай Емери. Решението е взето на база резултатите на тима, които "не са на необходимото ниво". Също така стана ясно, че ръководството е помолило помощника на Емери Фреди Люнберг да стане временен наставник на "топчиите".

Сега логичният въпрос е кой ще бъде постоянният заместник на Емери, като в медиите се спрягат няколко имена. Едно от първите имена в списъка е това на Маурисио Почетино. Само преди няколко седмици аржентиският специалист се раздели с Тотнъм и все още няма отбор, макар да е спряган и за Байерн Мюнхен.

Едва ли феновете на "шпорите" биха били много доволни от факта, че доскорошният им любимец ще поеме конкурент от Висшата лига, но от гледна точка на Почетино може да се окаже логичен избор. Няма нужда да се мести, а ще наследи един клуб с традиции и приличен състав, като ще има възможността да върне Арсенал към най-силните му години.

Мениджърът на Борнемут Еди Хау също е вариант за лондонския тим. Специалистът е в "черешките" от 2006 година, като заема най-различни длъжности в клуба, за да се превърне в  най-дългогодишния мениджър след напускането на Арсен Венгер от Арсенал. Единствената му смяна на работата е през 2011 година, когато за 12 месеца поема Бърнли. Рафа Бенитес също е сред обсъжданите имена. Той се раздели с Нюкасъл заради липса на финансови средства за инвестиции, както и заради неразбирателство с шефовете.

Масимилиано Алегри, който от лятото е без отбор, след като се раздели с Ювентус, също е вариант. Алегри остави "бианконерите" като доминираща сила в италианския футбол, спечели пет поредни титли в Серия А, четири пъти Купата и изведе "Старата госпожа"до два финала на Шампионска лига. Освен това няма проблем и веднага да се насочи към Лондон.

А до какъв антирекорд са съвсем близо "артилеристите" - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички