Манчестър Юнайтед и Евертън поделиха точките в страхотно шоу на „Олд Трафорд“, белязано със спорен гол


Манчестър Юнайтед и Евертън поделиха точките в страхотно шоу на „Олд Трафорд“, белязано със спорен гол
Снимка: Gulliver/GettyImages

1845 0

Отборите на Манчестър Юнайтед и Евертън завършиха наравно в интригуващ мач от 17-тия кръг на Английската Висша лига. Двубоят приключи при резултат 1:1, но бе белязан с адски много запомнящи се моменти.

Срещата бе втора на Дънкан Фъргюсън начело на Евертън и отборът му започна доста силно след победата над Челси през изминалата седмица. Двубоят започна много динамично и двата отбора размениха няколко опасни атаки. В 36-тата минута се случи първата запомняща се ситуация в мача. След центриране от ъглов удар Давид Де Хеа се размина с топката, който удари по крака Виктор Линдельоф и попадна в мрежата на

„червените дяволи“. При повторението обаче се видя, че Доминик Калвърт-Люин играе опасно с ръце и пречи на вратаря Де Хеа. Въпреки преглеждането с ВАР обаче голът бе признат. Така Евертън се оттегли на почивка с гол преднина.

В началото на втората част домакините започнаха да действат доста по-агресивно. Оле Гунар Солскяер предприе интересен ход с включването на младия Мейсън Грийнууд. Именно влезлият нападател се превърна в герой за Юнайтед, след като успя да изравни резултата в 77-мата минута. Той получи добър пас от Даниел Джеймс и от границата на наказателното поле изравни резултата.

Равенството означава, че Манчестър Юнайтед запазва 6-тата позиция в класирането. „Червените дяволи“ събират актив от 25 точки. Евертън са на 16-тото място с 18 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички