Един от най-слабите трансфери в историята е на... български национал


Един от най-слабите трансфери в историята е на... български национал
Снимка: БГНЕС

4992 0

Английското списание "FourFourTwo" направи класация сред читателите си, според която те трябваше да определят най-слабия трансфер в историята на всеки един отбор от първите 4 дивизии на футбола в Англия. Проучването показа, че сред най-слабо представилите се футболисти е българският национал Александър Тонев, който се оказа най-лошият трансфер в историята на бившия европейски шампион Астън Вила.

Бирмингамци го привлякоха през лятото на 2013 година, като всички имаха много големи надежди за него. Кариерата му обаче тръгна стремглаво надолу, а за "виланите" той регистрира едва 17 мача. Ето и какво пише списанието за българина:

"Думите "най-слаб" и "Астън Вила" прекараха прекално дълъг период заедно напоследък. Поради тази причина поставяме Александър Тонев в тази класация - като ярък представител на потъването на Вила.

Тонев пристигна на "Вила Парк" през 2013 година с препоръка от легендата на тима Стилиян Петров, както и благодарение на клипове в Youtube, на които Тонев вкарва голове отдалеч. За съжаление, Вила получи играч, който не можеше да прави шпагати, да подава или да центрира. Ударите, с които той тормозеше вратарите по българските терени, или преминаха едва едва в страни от вратата, или високо над напречната греда. Но това не го спираше - в редките случаи, в които той играеше, Тонев стреляше от 40 метра с нулева успеваемост.

Вила спечели 2 мача от 17-те,  които Тонев игра, и последва трансфер в Селтик. Той се провали и там, а освен това си уреди 7 мача наказание за расизъм. В момента е напът да изпадне за втори път в Серия Б с екипа на Кротоне, след като вече го постигна през миналия сезон с Фрозиноне. Александър не-толкова-великия".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички