Шиърър: В Арсенал правят същото като Лестър с Раниери и Челси с Моуриньо


Шиърър: В Арсенал правят същото като Лестър с Раниери и Челси с Моуриньо
Снимка: Getty Images/Guliver

1342 0

Бившият нападател на Англия Алан Шиърър заяви, че играчите на Арсенал се представят на терена по начин, който да накара мениджъра Арсен Венгер да напусне поста си.

Шиърър обобщи видяното в мача с Уест Бромич във Висшата лига, загубен с 1:3.

"В мача срещу Уест Бромич играчите на Арсенал дадоха ясно да се разбере - те не искат Венгер да остане. Ако някой се е съмнявал относно това какво мисли отборът за треньора, в събота е получил отговор на този въпрос.

Това, което видях на "Хотърнс" е точно това, което видях в отношението на Лестър с Клаудио Раниери, на Челси с Жозе Моуриньо през миналия сезон. Това се случва с Арсенал в течение на един месец.

Те загубиха 4 от 5-те си мача във Висшата лига. Говореща статистика. Никога няма да ме накарате да кажа дали трябва треньорът сам да си тръгне, или трябва да го уволнят. Но играчите дадоха да се разбере какво мислят. И Арсен Венгер заслужава най-доброто.

За последния месец Венгер бе натиснат от пресата и половината фенове. И ако имаше мач, в който футболистите трябваше да се покажат, в който треньорът се нуждаеше от играчите си, това бе именно мачът с Уест Бромич. Но ние видяхме, че в загубата с 1:3нямаше нито сърце, нито битка, нито лидерски качества.

Играчите подведоха Венгер. Може да се примириш с грешките на играчите, но не когато това се прави от десетима човека. С изключение на Санчес, в първото полувреме играчите на Арсенал се изложиха. Но кой е изненадан от това? Ние, експертите, десет години говорим за това във връзка с Арсенал.

Ето защо съвсем малко от нас, ако изобщо има такива, преди началото на сезона казват, че Арсенал може да спечели Висшата лига. Да, те могат да победят в 6 поредни мача и да спечелят ФА Къп. Но на същото е способен и Уигън.

Но за 38 мача, когато са нужни лидери, когато трябва да се демонстрира характер, какъвто в Арсенал няма, лондончани не са достатъчно добри.

Те има някои чисти и спретнати футболисти, но мнозина от тях са толкова подобни един на друг. Гледам Уолкът, Уелбек, Окслейд-Чембърлейн и Иуоби и досега не разбирам какви са те. Не разбирам крила ли са или нападатели. Гледам тяхната защита и полузащита и виждам, че им липсват организационни и лидерски качества.

Всички знаят, че една от силните страни на Уест Бромич са статичните положения. Мо в този мач и един отбор до 10 години можеше да се защитава при корнерите по-добре от Арсенал.

Всичко, което не беше наред с Арсенал през последните години, можеше да се види в начина, по който те опитаха да се защитят при тези 2 корнера този уикенд.

Нямаше лидери, страст, агресия, никой не протегна врат, за да попречи на топката да влезе.

От начина, по който Арсен говореше този уикенд, аз ще бъде изумен, ако той остане след лятото.

Ако той казва, че е взле решение за бъдещето си, тогава защо не е подписал нов договор още? За мен това показва, че той е свършен.

Но ако е решил да си тръгне, той не заслужава да го направи с критики и жужащи протести в ушите си.

Заради това играчите трябва да наведат главите си от срам", пише Шиърър в колонката си за "The Sun".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички