Две от звездите на Арсенал намекнаха за напускане


Две от звездите на Арсенал намекнаха за напускане
Снимка: Getty Images/Guliver

2673 0

Крайната позиция на Арсенал във Висшата лига може да се окаже от ключово значение за бъдещето на някои от важните играчи за тима. „Топчиите“ заемат 6-тото място в Премиър лийг и са на 8 точки от 4-тото място в класирането, което дава право на участие в Шампионската лига. Ако тимът на Емери не успее да си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон, това би означавало, че част от топ футболистите в тима може и да напуснат Северен Лондон през идното лято.

Един от тези, които не са доволни от това, което се случва в клуба, е халфът Лукас Торейра. Уругваецът е стартирал като титуляр в едва 4 от 12-те срещи на тима във Висшата лига. Торейра определено не е доволен от статута си на резерва при Унай Емери и намекна за напускане, след като дойде в Арсенал преди едва година и няколко месеца.

По-тревожните новини за „артилеристите“ са свързани с атаката на тима. Голмайсторът на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е свързван с трансфер в Барселона през идното лято. 30-годишният габонец е един от малкото на „Емиратс“, които се представят на ниво, въпреки разочароващите резултати на тима. Фактът обаче, че Обамеянг за трета поредна година играе в Лига Европа със сигурност не му се нрави и ако Арсенал не успее да се класира в Шампионската лига през следващия сезон, това почти сигурно би означавало, че нападателят ще напусне „топчиите“.

През тази седмица Арсенал са домакини на закъсалия Саутхемптън, а трите точки в мача са без алтернатива за тима на Емери. А ето къде може да премине бившият капитан Гранит Джака.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички