Двама са кандидатите за поста на Гуардиола в Манчестър Сити


Двама са кандидатите за поста на Гуардиола в Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

3153 0

Ситуацията в Манчестър Сити не изглежда никак изяснена след наказанието, което получи клубът от УЕФА. Според редица медии на Острова и бъдещето на Хосеп Гуардиола не е сигурно, като The Telegraph твърди, че фаворити да го наследят са Маурисио Почетино и Брендън Роджърс. 

Испанският специалист има договор до лятото на 2021 г., но има голяма вероятност да напусне "гражданите" по-рано. Сити е аут за две години от евротурнирите и ще трябва да платят глоба от 30 милиона евро заради многобройни нарушения на финансовия феърплей в периода 2012-2016 година.

Ако Спортният арбитражен съд не отмени или смекчи наказанието, което бе наложено на Сити за нарушаване на финансовия феърплей, "гражданите" ще могат да играят в Шампионска лига чак през сезон 2022/23. В момента Сити е на 25 точки от лидера във Висшата лига Ливърпул, а наскоро Гуардиола сподели, че сезонът за него ще бъде провал, ако не спечели Шампионска лига. А там на 1/8-финалите ги очаква Реал Мадрид, като Зинедин Зидан показа, че има притеснение преди двубоите - ето какво е то.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички