Два гола на Минамино изстреляха Ливърпул напред във ФА Къп


Два гола на Минамино изстреляха Ливърпул напред във ФА Къп
Снимка: Getty Images

5554 0

Ливърпул победи Норич с 2:1 в 1/8-финал от ФА Къп и продължи напред в турнира. Юрген Клоп даде шанс на някои от резервите си, тъй като срещата е само няколко дни след триумфа в Купата на Лигата. Халфът Такуми Минамино успя да изпъкне, като вкара две попадения за мърсисайдци.

В 27-ата минута центриране отляво на Цимикас прати топката при Дивок Ориги, белгиецът я пропусна за Минамино, който откри резултата. В 38-ата минута отново левият бек центрира от ъглов удар и Минамино направи 2:0.

В 76-ата минута Норич успя да върне един гол. Лукас Руп от границата на наказателното поле с мощен удар се разписа за "канарчетата".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Норич опита атака във втората минута чрез Матиас Норман. Вдигнатият флаг за засада спря нападението на "канарчетата". След това Ливърпул натисна и в 7-ата минута Жота получи топката на левия фланг и подаде на Минамино. Японецът стреля и Ливърпул спечели корнер.

В 9-ата минута Къртис Джоунс отправи удар от границата на наказателното поле и нацели горната греда. Ново центриране в 13-ата минута беше изчистено от защитник на Норич. Натискът продължи, като Минамино комбинира с Джоунс, чийто удар беше изчистен в корнер.

В 17-ата минута Янулис изпрати пас в наказателното поле, но Плахета и Пуки не успяха да се разберат кой да поеме топката. Две минути след това Милнър намери Цимикас, но гъркът изпусна шанса си.

27' - 1:0! Атака по десния фланг за Ливърпул се прехвърли наляво, като Цимикас центрира към Ориги, той пропусна топката за Минамино и японецът се разписа.

Ливърпул достигна до нов корнер в 32-ата минута. Янулис изчисти топката, но опитът за контраатака беше осуетен от опитния Милнър. Ливърпул стигна до нов корнер и мърсисайдци разиграха късо и се върнаха назад.

38' - 2:0! В 38-ата минута многоходова акция на Ливърпул отново мина през Цимикас и топката излезе в корнер. Гъркът центрира, топката попадна в Минамино и той вкара втори гол. 

В края на първото полувреме Рашица стреля покрай вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За Норич в игра се появи Джош Саржънт, който и стреля към вратата на Алисон. Юрген Клоп пусна Харви Елиът вместо Къртис Джоунс. Рашица в 49-ата минута опита да намери Теерму Пуки, но Алисон излезе и пресече подаването.

Минамино в 51-ата минута пусна извеждащ пас към Дивок Ориги. Белгиецът не успя да се възползва. Отново японецът в 57-ата минута отправи центриране към Диого Жота. Нападателят не стигна до топката. В 59-ата минута Цимикас центрира от пряк свободен удар към Минамино. Защитник на Норич обаче изчисти в ъглов удар. Хари Елиът стреля и Тим Крул улови.

Гостите опитаха нападение в 63-ата минута, когато Янулис подаде към Сарджънт, но нищо опасно не последва. Две минути след това Харви Елиът опита да отправи центриране.

Ливърпул продължи да натиска и в 70-ата минута удар на Жота с глава излезе в аут.

77' - 2:1! Лукас Руп получи пас от Джошуа Сарджент и със силен удар не остави шансове на Алисон.

В 80-ата минута Харви Елиът спечели корнер за Ливърпул. Милнър центрира и не се стигна до голово положение. В 85-ата минута Джон Роув стреля опасно и Алисон трябваше да се намесва.

СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Милнър, Конате, Гомес, Цимикас, Окслейд-Чембърлейн, Хендерсън, Джоунс, Минамино, Жота, Ориги

Норич: Крул, Байръм, Цимерман, Гибсън, Янулис, Руп, Норман, Леес Мелу, Плахета, Рашица, Пуки

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Не е ясно с какъв състав ще излезе Юрген Клоп за мача, но изглежда трудно Норич да изненада именития си съперник. "Канарчетата" са последни във Висшата лига с едва 17 точки от 26 мача, докато мърсисайдци са втори с 60 пункта от същия брой изиграни мачове.

За да стигне до тази фаза от турнира, Ливърпул се справи последователно с Шросбъри (4:1) и с Кардиф (3:1). Въпреки убедителните победи направи впечатление, че и в двата мача мърсисайдци допуснаха голове във вратата си.

Норич стигна далеч по-трудно до осминафиналите, въпреки че не допусна нито един гол във вратата си. "Канарчетата" победиха с по 1:0 първо Чарлтън, а след това и Уулвърхемптън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички