Дори да завършат 4-ти, Лестър и Юнайтед може да не играят в Шампионска лига


Дори да завършат 4-ти, Лестър и Юнайтед може да не играят в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1544 0

Манчестър Юнайтед и Лестър са притеснени, тъй като все още съществува опасност този от тях, който завърши на четвърто място във Висшата лига, да не участва в Шампионска лига, съобщава "Daily Star". Снощи Спортният арбитражен съд постанови да отпадне наказанието на Манчестър Сити и тимът да участва в Шампионска лига в следващите 2 сезона. Това означава, че петият тим в Англия ще играе в Лига Европа.

Въпреки това, в Лига Европа може да играе и четвъртият във Висшата лига, въпреки че този сценарий изглежда малко вероятен. За реализацията му Челси, който загуби в първия осминафинал срещу Байерн с 0:3, трябва да спечели Шампионска лига, а Уулвърхемптън - Лига Европа.

В тази ситуация в Шампионска лига ще играят Ливърпул, Сити, Челси, Уулвърхемптън и третият отбор във Висшата лига (ако това не е Челси или Уулвс). Известно е, че броят участници в най-елитния европейски клубен турнир от една страна е ограничен до 5. Така Манчестър Юнайтед или Лестър, ако завършат на четвърто място, може да не играят в Шампионска лига. А кой бе първият изпадащ от Висшата лига през този сезон вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички