Късен гол подчини Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" и ги остави извън топ 4 на Висшата лига


Късен гол подчини Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" и ги остави извън топ 4 на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1615 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед изпусна победа над Саутхемптън след късен гол и равенство 2:2 като домакин в мач от 35-тия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" обърнаха "светците" на "Олд Трафорд" и крачиха уверено към успеха, когато късно в добавеното продължение на срещата гостите успяха да се доберат до точката в мача.

Двубоят започна отлично за гостите, които откриха резултата още в 12-ата минута. След грешка на "дяволите" при изнасянето на топката Редмънд намери Армстронг на далечната греда, който успя да се разпише. Само осем минути по-късно Юнайтед стигна до изравнителен гол. Антони Марсиал успя да овладее трудно подаване в наказателното поле, след което подаде към Маркъс Рашфорд, който отбеляза гола.

Три минути по-късно Марсиал на свой ред се разписа, като този път асистенцията дойде от намиращия се в отлична форма Бруно Фернандеш. В следващите минути Юнайтед не успя да реши двубоя в своя полза, оставяйки надежди на "светците" да измъкнат нещо от "Олд Трафорд". Това се случи в 96-ата минута (при петминутно продължение), когато след корнер Обафеми се оказа най-съобразителен в наказателното поле и изравни.

Така Манчестър Юнайтед не успя да продължи победната си серия и изпусна да влезе в топ 4 на Премиър лийг. "Дяволите" остават на петото място с 59 пункта, колкото има и четвъртият Лестър, който обаче е с по-добра голова разлика. При победа Юнайтед можеше да се изкачи до третото място, измествайки и Челси, който е с 60 точки. Саутхемптън пък е на 12-та позиция с 45 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички