Договорът с Лийдс за Рафиня предвижда глоба за Барселона


Договорът с Лийдс за Рафиня предвижда глоба за Барселона
Снимка: Getty Images

5445 0

Барселона е поискал от Лийдс необичайна услуга при трансфера на крилото Рафиня, твърди "The Athletic". Kaталунците са били наясно, че ще имат проблеми при картотекирането на бразилеца и са предложили на англичаните да оформят сделката по трансфера през зимата.

Именно тогава испанците са смятали да платят за футболиста, но са поискали от Лийдс да потвърди трансфера на Рафиня през лятото. Англичаните не са приели предложението и са настояли каталунците да платят голяма част от договорената сума през лятото.

Бившият притежател на правата на крилото е включил в сделката и глоба от 10 милиона евро. Нея Барселона ще плати, ако не преведе уговорената сума за бразилеца навреме.

Според изданието Лийдс вече се е бил договорил с Челси за трансфера на играча, когато Рафиня и агентът му Деко са поставили преговорите на пауза, тъй като са искали да дочакат предложението на Барселона. Каталунците са го направили, но то е било за по-ниска сума, от тази, която Челси е бил готов да плати.

"The Athletic" пише, че ръководител на клуб от Ла Лига е заявил, че ще вписва подобни глоби при всяка сделка с Барселона, тъй като в клуба се съмняват в дългосрочната платежоспособност на каталунците. А ето кой желан трансфер е напът да се размине на каталунците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички