До часове: Манчестър Юнайтед обявява новата си португалска звезда


До часове: Манчестър Юнайтед обявява новата си португалска звезда
Снимка: Getty Images/Guliver

13155 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед продължава да работи усилено на трансферния пазар, за да осигури нуждите за новия сезон на своя мениджър Оле Гунар Солскяер. След като "дяволите" финализираха два трансфера до момента през лятото (тези на Даниел Джеймс и Арън Уан-Бисака), сега медиите на Стария континент съобщават за задаващ се трети - при това до часове.

Става въпрос за капитана на Спортинг Лисабон Бруно Фернандес, който преди ден поднови тренировки с португалския тим. По-рано някои медии в Италия информираха, че Фернандес има предварителна договорка с "червените" от Манчестър, но тази информация бе опровергана от португалския в. "Record", който писа, че Спортинг не е получавал предложения за своя футболист.

Друг португалски вестник - "O Jogo", обаче е категоричен, че трансферът на португалския национал се "пече" през последните часове. Според информациите, агентът на Бруно - Мигел Пиньо, понастоящем е в Англия, където ще получи официални предложения от тима на Юнайтед, но също така и от страна на лондонския Тотнъм.

Според "Jornal de Notícias" ръководството на "червените" вече е "прелъстило" Бруно със заплата между 5 и 6 млн. евро на сезон, но все още няма консенсус между двата клуба относно цената на играча. Предполага се, че Спортинг настоява за сума от порядъка на 60 млн. евро.

Друго португалско издание - "Correio da Manhã", пише за клаузите в договора на Бруно с тима на Спортинг. Според тях, ако Спортинг отхвърли оферта за Фернандес, надвишаваща 35 млн. евро, това автоматично ще поднови контракта на играча с поргулаския тим до 2024, както и ще му увеличи заплатата двойно - от 3 на 6 млн. евро на сезон.

Вестникът потвърждава информациите на "O Jogo" относно това, че агентът на Бруно се намира в Англия, а президентът на Спортинг Федерико Варандас трябва да реши до 7 юли дали да се раздели с Фернандес. Интерес към португалеца имаше и от страна на европейския шампион Ливърпул, но в последните дни мърсисайдци сякаш се отказаха от звездата на Спортинг.

Трансферът на Фернандес изглежда все по-вероятен с оглед на събитията от последните часове и раздялата на Андер Ерера с Манчестър Юнайтед. Междувременно се появиха информации, че "дяволите" са на път да шокират английския футбол, привличайки една от дългогодишните звезди на Челси (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички