Дитмар Хаман обясни защо Хари Кейн е направил правилния избор между Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед


Дитмар Хаман обясни защо Хари Кейн е направил правилния избор между Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1239 0

В търсене на трофеи, през лятото на 2023-та година Хари Кейн най-накрая напусна Тотнъм и се присъедини към немския колос Байерн Мюнхен.

До момента той може да се похвали с 31 гола и 8 асистенции в общо 32 мача във всички турнири, но баварците са напът да останат с празни ръце за първи път от 2012-а насам, след като рано-рано отпаднаха от турнира за Купата на Германия, изостават на 10 точки от Байер Леверкузен в Бундеслигата, а в Шампионска лига загубиха първия 1/8-финален сблъсък срещу Лацио (0:1).

"Близо до нулата!"

Все пак, един бивш футболист на Байерн, че и на Ливърпул - Дитмар Хаман, вярва, че 30-годишният Кейн е направил правилния избор като е предпочел гранда от Мюнхен, вместо Манчестър Юнайтед, каквато беше другата му опция за продължаване на кариерата:

Хари Кейн

"Вероятно той има още 2 или 3 добри години пред себе си, защото към средата на 30-те вече става много трудно за един нападател да вкарва голове - най-малкото защото започва да губи от скоростта си. Но, ако беше отишъл в Юнайтед - какви бяха шансовете му да спечели титлата с тях? Близо до нулата!", обясни Хаман пред "BoyleSports", а след това допълни:

"Не виждам как Манчестър Юнайтед ще спечели Висшата лига през следващите 2-3 сезона, най-малко. Кейн реши да дойде в Мюнхен, а да отидеш в чужбина винаги е добро решение - разширяваш хоризонта си и научаваш нов език. Винаги ще има "ЗА" и "ПРОТИВ", но просто ще бъде жалко да завърши първия си сезон в Байерн без трофей, защото това беше главната причина да акостира на "Алианц Арена"".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Мирослав Клозе назова грешка на ръководството на Байерн Мюнхен и отправи призив: Клубът трябва да внимава!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички