Джеси Лингард попари Тотнъм в дербито на Лондон във Висшата лига


Джеси Лингард попари Тотнъм в дербито на Лондон във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

973 0

Отборът на Уест Хям постигна впечатляваща победа над Тотнъм с 2:1 като домакин в лондонското дерби от 25-ия кръг на Висшата лига. Преотстъпеният под наем от Манчестър Юнайтед Джеси Лингард отново "блесна" за "чуковете", които с победата влязоха в топ 4 на Премиър лийг.

Още в петата минута домакините откриха резултата чрез Михаил Антонио. В края на първата част играта се изнерви, а трима играчи на "шпорите" бяха санкционирани с жълти картони. На почивката Жозе Моуриньо извърши двойна смяна, пускайки в игра Гарет Бейл и Мат Дохърти.

Само две минути след подновяването на играта обаче Уест Хям стигна до второ попадение, след като Джеси Лингард реализира, възползвайки се от асистенция на Форналс. В 64-ата минута Лукас Моура върна едно попадение след асистенция на Гарет Бейл, но силите на "шпорите" не стигнаха за изравняване на резултата.

Така Уест Хям се изкачи на четвъртото място във Висшата лига с актив от 45 точки - с една по-малко от втория и третия Манчестър Юнайтед и Лестър, които обаче още не са изиграли своите мачове от кръга. Тотнъм пък остава на девето място с 36 пункта и все повече се отдалечава от топ 4.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички