Джерард срази Лампард - Астън Вила с първи точки за сезона, Евертън остана 'капо'


Джерард срази Лампард - Астън Вила с първи точки за сезона, Евертън остана 'капо'
Снимка: Getty Images

842 0

Отборът на Астън Вила победи Евертън у дома си с 2:1 в мач от втория кръг на английската Висша лига за сезон 2022/23. 

Тимът на Стивън Джерард спечели първи точки през новата кампания, след като преди седмица допусна поражение с 0:2 от Борнемут. "Карамелите" на Франк Лампард пък все още са с нулев актив и записаха втора загуба, след тази от Челси (0:1).

Евертън откри резултата в 25-ата минута, но попадението на Антъни Гордън бе отменено с ВАР заради засада. Пет по-късно Дани Ингс изведе Вила напред - той овладя топката около точката на дузпата, отвори си място за изстрел с левия крак и не остави никакви шансове на Пикфорд - 1:0!

Вторият гол падна чак в 85-ата минута и отново бе във вратата на английския национал - вкара го Емилиано Буендия, който получи пас на празна врата от Оли Уоткинс - 2:0. 180 секунди по-късно Люка Дин върна интригата с нещастен автогол за 2:1.

Последва 9-минутно продължение, но националният страж на Аржентина Емилиано Мартинес се отличи с 2-3 решителни намеси и Евертън си тръгна с празни ръце от "Вила Парк" в Бирмингам.

*В следващия кръг на Острова Астън Вила гостува на Кристъл Палас (20 август), а "сините" приемат Нотингам (20 август).

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички