Джак Грийлиш разкри каква промяна му е нужна, за да вкарва повече голове за Манчестър Сити


Джак Грийлиш разкри каква промяна му е нужна, за да вкарва повече голове за Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

2428 0

Атакуващият халф на Манчестър Сити Джак Грийлиш сподели, че трябва да действа „по-егоистично“ на терена, ако желае да увеличи головата си сметка и асистенциите с екипа на „гражданите“.

Той акостира на „Етихад“ през миналото лято, идвайки от Астон Вила срещу огромната сума от 100 млн. паунда. До момента обаче Грийлиш е вкарал само две попадения, а има и също толкова асистенции от началото на сезона във Висшата лига.

В интерес на истината, Джак е започнал като титуляр в едва 9 мача на „гражданите“ от октомври досега. Не е тайна, че Хосеп Гуардиола не спира да прави ротации около състава си, а Грийлиш се оказа един от най-засегнатите играчи.

Стрелям по-малко от всеки друг. Не съм дори сигурен защо се получава така. Когато вкарам на тренировка, съотборниците ме питат „защо не стреляш повече?“. Вероятно трябва да започна да играя по-егоистично. Но, както вече съм казвал преди, не се причислявам към този тип играчи. Ако някой е в по-добра позиция, ще му подам.“, обяви 26-годишният английски национал.

„Всъщност, обожавам чувството да направя асистенция – когато футболистите идват при теб и ти благодарят за подаването. Страхотно е. Отбелязването на гол е най-хубавото чувство във футбола, но просто обожавам да асистирам“, каза още Грийлиш.

А ето какво обяви капитанът на Манчестър Сити.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички