Джак Грийлиш подписва с Манчестър Сити в днешния ден


Джак Грийлиш подписва с Манчестър Сити в днешния ден
Снимка: Getty Images

1917 0

Джак Грийлиш ще подпише договор с Манчестър Сити в рекордна сделка през днешния. Капитанът на Астън Вила обмисляше през последните дни дали да остане в родния си клуб или да се присъедини към шампиона на Англия за рекордна сделка за британски футболист.

"Гражданите" отправиха оферта от 100 млн. паунда за 25-годишния играч, който поднови предсезонни тренировки с Вила тази седмица. Изглежда сделката е близо до финализиране, като според "Daily Mail" Грийлиш ще бъде в Манчестър в сряда, за да подпише контракт със Сити.

Новината идва в същия ден, в който Вила обявиха привличането на Леон Бейли от Байер Леверкузен със сделка на стойност 30 млн. паунда. Той е второто ново попълнение на бирмингамци в нападение след идването на Емилиано Буендия от Норич за рекордна за клуба сума.

Все още остава неясно какво ще се случи с нападателя на Тотнъм Хари Кейн, който е обект на интерес от Сити, при закупуване на Грийлиш. Английският национал пропусна първите две тренировки на "шпорите" след по-дългата си почивка след края на Евро 2020. Президентът на лондончани Даниел Леви обаче не е готов да се раздели със звездата на тима за по-малко от 160 млн. паунда.

А според някои източници Сити ще вземат Хари Кейн веднага след като финализират сделката за Грийлиш!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички