Денят, в който Манчестър Юнайтед пренаписа историята на Висшата лига на "Олд Трафорд" (ВИДЕО)


Денят, в който Манчестър Юнайтед пренаписа историята на Висшата лига на "Олд Трафорд" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2206 0

Легендарният стадион на Манчестър Юнайтед - "Олд Трафорд", е ставал свидетел на какво ли не през годините - знаменити обрати, грандиозни голове, великолепни съперничества и т.н. На точно тази дата обаче преди 10 години (2 март 2013 г.) един японец пренаписа историята на Висшата лига.

Момент за историята

Преди точно 10 години Юнайтед посрещна Норич на "Олд Трафорд" в мач, който бе изключително важен за "дяволите", тъй като при победа те щяха да дръпнат с много точки пред втория Манчестър Сити.

Футболистите на сър Алекс Фъргюсън излязоха на терена в търсене на задължителна победа и успяха да я постигнат, побеждавайки с 4:0. Под светлината на прожекторите обаче бе не кой да е, а самият Шинджи Кагава.

Кагава наниза 3 попадения във вратата на "канарчетата" и по този начин се превърна в първия азиатски футболист, който отбелязва хеттрик в историята на Висшата лига, помагайки на Юнайтед да се добере до безценните три точки.

Кагава - разочарование или "попадение"

Японецът направи фурор с Борусия Дортмунд през сезон 2011/12, което му спечели трансфер в Манчестър Юнайтед за сумата от 16 милиона евро преди старта на сезон 2012/13. Футболистът бе сравняван с играчи като Еден Азар, Гарет Бейл и т.н., но в крайна сметка не успя да разкрие пълния си потенциал на "Олд Трафорд". 

За 57 мача с екипа на "дяволите" той отбеляза разочароващите 6 гола и направи 10 асистенции. Неговото постижение срещу Норич обаче завинаги ще остане в историята на Висшата лига.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ще има ли Ман Юнайтед нов собственик - сделката продължава да се отлага.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички