И Салах и Фирмино не спасиха Ливърпул от преиграване срещу третодивизионен тим във ФА Къп


И Салах и Фирмино не спасиха Ливърпул от преиграване срещу третодивизионен тим във ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

4799 0

Световният клубен шампион Ливърпул не успя да победи третодивизионния Шрусбъри Таун след равенство 2:2 при гостуването на "червените" в четвъртия кръг от ФА Къп. Мърсисайдци водиха в резултата на полувремето с 2:0, но допусна да бъде частично обърнат, за да се стигне до преиграване на "Анфийлд".

Очаквано, Юрген Клоп извади на терена предимно юноши и резерви, а също така футболисти, които се завръщат от контузии - като Ловрен, Матип и Фабиньо. Такуми Минамино отново получи титулярно място, за да се обиграва.

Още в 15-ата минута Ливърпул излезе напред в резултата. Педро Чиривея пусна извеждащ пас към Къртис Джоунс, който успя да преодолее противниковия страж, за да затвърди добрите си изяви за "червените". До края на полувремето Шрусбъри се добра до две отлични положения пред вратата на Ливърпул, като при едно от тях Адриан трябваше да спасява отбора си.

В началото на втората част Шрусбъри улесни задачата на гостите, вкарвайки си автогол. След центриране от десния фланг Доналд Лов заби топката в собствената си мрежа, за да разочарова домакинските привърженици. В следващите минути Шрусбъри атакуваше все по-усилено вратата на мърсисайдци.

Натискът на домакините даде резултат в средата на полувремето, когато Ясер Ларуси извърши нарушение в наказателното поле на Ливърпул, за да осигури дузпа за Шрусбъри. Влезлият от резервната скамейка Джейсън Къмингс прати Адриан в другия ъгъл и намали изоставането на отбора си.

В 75-ата минута Джейсън Къмингс се превърна в герой за тима си. Нападателят развинти отбраната на Ливърпул, за да прати топката в мрежата на Адриан с елегантен удар. При попадението останаха съмнения за засада в хода на атаката, но във ФА Къп не се използва ВАР.

Юрген Клоп не бе съгласен да преиграва в толкова натоварена програма, затова поетапно включи в игра двете си големи звезди Мохамед Салах и Роберто Фирмино. До края на срещата и двамата пропуснаха по един отличен шанс за победен гол, което в крайна сметка остави резултата непроменен. 

Тук може да видите лудата радост на привържениците на Шрусбъри, които нахлуха на игрището след края (ВИДЕО)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички