Дават 75 млн. паунда на Венгер за трансфери


Дават 75 млн. паунда на Венгер за трансфери
Снимка: Getty Images/Guliver

1108 0

В Арсенал имат намерение да похарчат сериозна сума за подсилване на състава. Според "The Telegraph"„ мениджърът на отбора Арсен Венгер ще получи 75 млн. паунда за подсилване на състава.

Приоритет за клуба е да бъде купен централен защитник и централен полузащитник. Клубът обаче цели да привлече бранителя на Лестър Бен Чилуел и един нападател.

През лятото Арсенал е готов да продаде защитниците Киърън Гибс и Матьо Дебюши и да освободи Матьо Фламини, Микел Артета и Томаш Росицки, чиито договори изтичат.

Основната цел на клуба ще бъде да удължи контрактите на лидерите на отбора Алексис Санчес и Месут Йозил. Чилиецът прибира 130 000 паунда на седмица, а германецът - 140 000. Ръководството на Арсенал е готов да увеличи заплатите им до 200 000, което ще ги направи най-високоплатените играчи в историята на клуба.

Очаква се клубът да преподпише и със защитника Пер Мертезакер и полузащитниците Джек Уилшър, Санти Касорла, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Аарън Рамзи. Решението за тези играчи ще бъде взето в близко време.

Контрактът на Арсен Венгер с Арсенал изтича през лятото на 2017 година. Решение за него ще бъде взето с приближаване срока на изтичане на договора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички