Впечатляващ Юнайтед удари Арсенал в 5-голов трилър, в който отново блесна Рашфорд


Впечатляващ Юнайтед удари Арсенал в 5-голов трилър, в който отново блесна Рашфорд

2264 0

Манчестър Юнайтед продължи серията си без поражение от Арсенал в английската Висша лига, след като в страхотно зрелище на "Олд Трафорд" домакините удариха с 3:2 кандидат-шампиона и направи решаваща стъпка в похода си към топ 4. 

Решаващо значение в мача изигра младия талант на домакините Маркъс Рашфорд, който дебютира в английския елит с два гола (29', 32'), като вкара общо 4-ия си гол в 2 мача с екипа на "червените дяволи".

Уелбек върна един гол в 41', но Рашфорд блесна с асистенция за решаващия гол на Ерера в 66'. Само няколко минути по-късно Йозил успя да реализира втори гол за "артилеристите", но за повече силите на лондончани не стигнаха.

Рашфорд е първият играч в историята на Висшата лига, който дебютира с два гола за тима, от чиято школа е излязъл, а освен това за 2 мача има 4 гола и 1 асистенция. Също така той вкара своите 4 попадения от едва 5 точни удара по посока на противниковите врати.

С победата си пък "червените дяволи" са с актив от 44 точки и изостават само на 3 от зона "Шампионска лига". С 47 е Манчестър Сити, но и с мач по-малко. Арсенал пък остава с 51 точки и вече е на 5 от върха, където е Лестър.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата почна по-добре за "артилеристите", които имаха шанс да открият резултата още в 7'. Йозил изведе отлично Монреал в наказателното поле, но Де Хеа запази самообладание и успя да парира удара на защитника. Няколко минути по-късно Габриел успя да фаулира Рашфорд на сантиметри преди наказателното поле. Депай стреля, но топката беше уловена от Петър Чех.

Двата отбора продължиха много равностойно срещата без особено положения, което се промени в 29', когато падна и първия гол. Тио Уолкът загуби топката в средата на терена и след бързо разиграване коженото кълбо стигна до дясното крило. Там Варела центрира отлично в наказателното поле, Габриел не успя да избие и топката попадна на крака на Рашфорд - удар и гол на 19-годишания нападател.

В 32' резултатът беше удвоен. Варела разигра с Блинд в наказателното поле и успя да центрира отново в малкия пеналт, където Габриел изпусна Рашфорд и той с глава успя да вкара втория си гол в мача - 2:0.

Арсенал обаче успя да се върне в мача в 40'. При пряк свободен удар за гостите Йозил центрира отлично в наказателното поле и Уелбек с глава успя да реализира за 2:1. Нападателят не се израдва на попадението си, показвайки респект към бившия си тим.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна с проблем за "червените дяволи". При опит за отнемане на топката Маркъс Рашфорд получи леко растежение, но все пак се завърна на терена, за да продължи страхотния си дебют. "Артилеристите" пък не успяха да се възползват от силния край на първото полувреме и не създадоха нищо сериозно пред вратата на Давид Де Хеа.

Така се стигна до 63', в която "червените дяволи" откраднаха топката в средата на терена, а Мата пусна страхотен пас за Рашфорд. Той напредна в наказателното поле, където събра голяма част от защитниците на Арсенал. Това му позволи да подаде на Ерера, който от дъгата на наказателното поле стреля силно, топката рикошира в Косчелни и влетя в мрежата - 3:1.

"Артилеристите" обаче реагираха много бързо и в 69' отново намалиха резултата. При разбъркване в наказателното поле Жиру беше блокиран и не успя да порази вратата на Де Хеа, но топката стигна до Месут Йозил. Той успя от трудно воле да уцели вратата и вкара 7-ия си гол за сезона във Висшата лига - 3:2.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В класирането двата отбора са разделяни от 10 точки, като целите към момента на "червените дяволи" и "артилеристите" са различни. Възпитаниците на Луис Ван Гаал изостават на 6 точки от място в топ 4, като крайната цел на отбора е да се намърда сред местата, даващи право на участие в Шампионска лига. 

Арсенал пък ще се бори до последно за титлата, след като в миналия кръг удари с 2:1 Лестър и при победа днес в Манчестър ще се приближи отново на 2 точки от лидерската позиция. Загуба ще остави водения от Арсен Венгер на 5 точки от върха, докато Юнайтед ще направи решаваща крачка към място в топ 4, и то преди решаващите последни 2 месеца от шампионата.

СЪСТАВИТЕ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Варела, Карик, Блинд, Рохо, Шнайдерлин, Ерера, Лингаард, Мата, Мемфис, Рашфорд

Арсенал: Чех, Бейерин, Габриел, Косчелни, Монреал, Коклен, Рамзи, Уолкът, Йозил, Алексис, Уелбек

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички