Дадоха позволение на Евертън да строи нов стадион


Дадоха позволение на Евертън да строи нов стадион
Снимка: Getty Images/Guliver

1314 0

Плановете на Евертън да строи нов стадион на дока Брамли-Муур в северната част на града бяха одобрени от местната администрация.

Робърт Дженрик, който е секретар в кметството, имаше за задача да разгледа заявката от „карамелите” и е дал положителен отговор. Локалното правителство приложи стандартната практика за уточняване на размерите и мащаба на плановете за стадиона, след което комисия към Общинския съвет в кметството единодушно одобри плановете, които бяха входирани на 23 февруари тази година.

Клубът получи писмено потвърждение за одобрението от градския секретар в петък. Решението позволява да се строи нов стадион с капацитет от 52 888 души, както и Евертън да получи помощ от независим консорциум, който гарантира завършването на новата арена.

Планът е в рамките на 150 седмици да се изгради стадион, който да стартира с функционирането си за началото на сезон 2024/25.

След редица фалстартове през последните години, Евертън обмисляше 52 други локации да се премести от „Гуудисън Парк”, като изглежда, че докът край река Мърси най-много е впечатлил шефовете на клуба.

Смята се, че развитието на стадиона и плановете ще осигурят 1,3 милиарда паунда тласък за икономиката на града, към който ще има повече от 15 000 нови работни места. A от какво пострада Анчелоти в града на Бийтълс, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички