Анчелоти: Евертън може да се конкурира с Челси за топ 4 във Висшата лига


Анчелоти: Евертън може да се конкурира с Челси за топ 4 във Висшата лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

1081 0

Италианският мениджър Карло Анчелоти е уверен, че неговият Евертън може да се конкурира с Челси – един от основните съперници за място в топ 4 във Висшата лига. След като надви „сините“ през декември, когато Франк Лампард бе начело на лондончани, „карамелите“ пристигат на „Стамфорд Бридж“ за среща с отбор, който се промени под ръководството на Томас Тухел.

Но и мърсисайдци са на гребена на вълната след три поредни победи и са кандидати за класиране в груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят в понеделник с Челси ще бъде ключов за надеждите на Евертън, въпреки че съставът е с мач по-малко, и Анчелоти вярва, че тимът му е напълно различен в сравнение с отбора, който бе надигран с 0:4 на същия стадион миналата година.

„Мисля, че сме по-добри. Имаме повече познания и вяра в собствените сили. Можем да се конкурираме срещу Челси. Ще бъде трудно, знаем го, защото те са фантастичен отбор, но можем да се конкурираме с тях“, започна италианският специалист. Запитан относно това дали срещата ще бъде голям тест за шансовете на „карамелите“ за топ 4, той отвърна: "Разбира се, предстоят ни 12 теста до края на сезона. Този срещу Челси ще бъде първият от тях, но има много въвлечени тимове. Много силни тимове“.

Анчелоти акцентира върху успеха наскоро над градския съперник Ливърпул – техен първи на „Анфийлд“ от 22 години насам, като значителен момент в тяхната кампания. „Победата срещу Ливърпул беше ключова, защото влязохме в двубоя след загуба от Фулъм у дома, така че успехът над Ливърпул ни даде повече самочувствие и вяра“.

Тухел прави огромно впечатление откакто замести Лампард в края на януари. Той няма поражение в първите си десет двубоя във всички турнири и изведе отбора от девето място до претендент за позиция в четворката. „В офанзивен план те играят малко по-различно, но не твърде много, защото качеството на играчите им остава същото.

Сега те са наистина постоянни, защото нямат загуба при Тухел и са солидни, но това не означава, че Лампард е свършил лоша работа, мисля, че той се справи фантастично, докато води отбора. Тухел притежава качество. Той е млад мениджър, но вече има опит в Германия и Париж, така че е наставник с познания и амбиция“, завърши Анчелоти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички