Със забавно ВИДЕО с Гуардиола: Манчестър Сити ОФИЦИАЛНО обяви мощен трансфер


Със забавно ВИДЕО с Гуардиола: Манчестър Сити ОФИЦИАЛНО обяви мощен трансфер
Снимка: Getty Images

2417 0

Манчестър Сити официално обяви трансфера на Йошко Гвардиол от РБ Лайпциг. Това бе сторено със забавно видео с участието на мениджъра на "гражданите" Пеп Гуардиола. За целта е използван факта, че фамилните имена на двамата са идентични.

От клуба пък написаха на своя сайт: "Манчестър Сити с удоволствие потвърждава привличането на Йошко Гвардиол от РБ Лайпциг за срок от 5 години. 21-годишният играч става второто ново попълнение през летния трансферен прозорец преди сезон 2023/24, като той следва стъпките на своя сънародник от Хърватия Матео Ковачич.

Както и Ковачич, Гвардиол започва професионалната си кариера в Динамо Загреб - мястото, от което са излизали някои от най-големите хърватски играчи. При двата си сезона в местния шампионат той печели два пъти титлата на Хърватия, един път Купата на Хърватия, както и Суперкупата на Хърватия, преди да се премести в РБ Лайпциг в Германия.

Гвардиол има 87 мача за "биковете" през 2021/22 и 2022/23, реализирайки пет попадения и печелейки два пъти Купата на Германия. Има 21 мача за Хърватия и бе трети на Световното първенство в Катар през 2022 година" - пишат "гражданите".

Гвардиол с първи думи като играч на Манчестър Сити - спомена Гуардиола и Ковачич

"Винаги съм мечтал да играя в Англия и да го сторя за Манчестър Сити, след сезона, който имаха, е истинска чест за мен. Всеки, който е гледал Манчестър Сити през миналия сезон, знае, че е най-добрият отбор в света. Да спечелиш требъл казва всичко, което трябва да се каже за това, което притежава този отбор.

Невероятно е да имам шанса да работя с Пеп Гуардиола. Сигурен съм, че моята игра ще се развие под ръководството на най-добрия треньор във футбола. Да играя с Матео Ковачич също ще бъде специално. Той е топ футболист и се надявам заедно да постигнем нов успешен сезон за Сити през 2023/24, а и след това" - пък сподели Гвардиол по повод трансфера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички