Цифрите говорят: Рашфорд и Салах могат да решат дербито Манчестър Юнайтед - Ливърпул


Цифрите говорят: Рашфорд и Салах могат да решат дербито Манчестър Юнайтед - Ливърпул
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

2726 0

Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще премерят сили един срещу друг в четвъртфиналната фаза на ФА Къп днес (16 март) на "Олд Трафорд". Двата тима имат напълно различни амбиции за сезон 2023/24, но е ясно, че ще дадат всичко от себе си за победата, двама обаче са футболистите, които могат да решат всичко в полза на своя тим.

Маркъс Рашфорд vs Мохамед Салах

Разбира се, става дума за лидера на Манчестър Юнайтед - Маркъс Рашфорд, и може би основният футболист на Ливърпул - Мохамед Салах.

Още: Преди мача с Манчестър Юнайтед: Ливърпул спомена ЦСКА в официалния си сайт (ВИДЕО)

"Роден" и отгледан от "червените дяволи", Маркъс Рашфорд е допринесъл пряко за седем гола (6 попадения, 1 асистенция) в точно толкова домакински сблъсъци срещу Ливърпул (3 победи, 2 равенства и 2 поражения).

Рашфорд знае как да печели срещу Ливърпул

От другата страна обаче стои египетското оръжие на Юрген Клоп. Мохамед Салах може да предизвика страх на "Олд Трафорд", тъй като той отбеляза рекордните в кариерата си 12 гола срещу Юнайтед в 13 мача срещу "дяволите" (6 победи, 4 равенства и 3 поражения).

Салах знае как да побеждава Манчестър Юнайтед

Още: "Ще кажа 5:0" - бивш футболист със смела прогноза за Манчестър Юнайтед - Ливърпул

Юнайтед - Ливърпул във ФА Къп за пръв път от 3 години

За първи път от 3 години едно от най-ожесточените съперничества в английския футбол украсява сцената на ФА Къп. Последният сблъсък между двата тима за най-стария трофей в Европа бе на 24 януари 2021 година.

Тогава, воден от Оле Гунар Солскяер, Юнайтед съумя да отстрани Ливърпул на 1/16-финалната фаза. Двубоят бе изпълнен с редица обрати, но в крайна сметка "червените дяволи" продължиха напред с победа от 3:2 на свой терен.

Юрген Клоп не е гледал Аталанта 500 пъти след 2020-а година, но очаква с нетърпение 1/4-финала на Ливърпул в Лига Европа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички