Две години след трансфера на Коутиньо: Барса договори нов ас на Ливърпул


Две години след трансфера на Коутиньо: Барса договори нов ас на Ливърпул
Снимка: Guliver/GettyImages

3208 0

Ръководството на Барселона е много близо до осъществяването на трансферна цел №1 лично на Роналд Куман - Жоржиньо Вайналдум. Според вестник "Sport" в Испания, каталунците са в напреднали преговори с представители на Ливърпул и сделката е много близо до финализиране. 

Информацията сочи, че Барселона ще плати сума между 15 и 20 милиона евро за услугите на универсалния халф, който беше една от първите покупки на Юрген Клоп след появата му на "Анфийлд". Вайналдум също е договорил личните си параметри с испанския колос, като ще подпише договор за 3 години. 

Холандският ас отказа да подпише нов контракт с Ливърпул през това лято, като моментът на преговорите съвпадна с пристигането на Куман начело на Барселона. Именно новият треньор на "блауграна" е причината за желанието на холандския национал да остави Ливърпул, където спечели Висшата лига тази година, както и Шампионска лига през сезон 2018/19. 

Сделката за Вайналдум се очаква да е факт до няколко дни, като това ще е първи трансфер между двата отбора, откакто падна "трансферното ембарго" на Барселона за играчи на мърсисайдци след казуса с Фелипе Коутиньо. 

Очаква се парите за Вайналдум Ливърпул да използва, за да вземе трансферна цел №1 - Тиаго Алкантара (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички