Челси трябваше да трепери, но обърна Астън Вила - Лукаку се разписа


Челси трябваше да трепери, но обърна Астън Вила - Лукаку се разписа
Снимка: Gulliver/GettyImages

1860 0

Лондонският Челси стигна до много ценен успех при визитата си на Астън Вила и срази бирмингамци с 3:1 в предпоследен мач от неделната програма в английския футболен елит.

„Сините“ трябваше да стигат до пълен обрат на „Вила Парк“, след като губеха в резултата през първата част Рийс Джеймс си вкара красив автогол. Реакцията на Челси бе бърза, след като Мат Таргет извърши нарушение в наказателното поле на „виланите“ и бе отсъдена дузпа, която бе материализирана в гол от халфа Жоржиньо.

Томас Тухел пусна на почивката Ромелу Лукаку, а на белгиеца му бяха необходими точно 10 минути да се върне към попаденията. Това бе първи гол на тарана след повече от сто дни игра. В самия край на мача пък Езри Конса фаулира в наказателното поле на "виланите" Лукаку и гостите получиха дузпа. Тя беше реализирана от Жоржиньо, който вкара две попадения в тази среща.

Иначе, Вила, който бе ръководен от Гари МакАлистър, тъй като мениджърът Стивън Джерард бе с положителен тест за коронавирус, изигра солиден мач срещу именития си съперник, но в крайна сметка така и не може да вземе нещо като точков актив, когато отборът се противопостави срещу някой такъв от челото.

В 24-ата минута пък Челси нацели греда, след като Маунт центрира, а топката направи причудлива парабола, след което се удари в напречната греда на Емилиано Мартинес.

Успехът изстреля Челси на второто място във временното класиране, като тимът вече е с 39 точки, което са с два повече спрямо третия Ливърпул (37). Хората на Юрген Клоп обаче са с мач пасив спрямо лондончани, след като дуелът им с Лийдс Юнайтед на Боксинг Дей бе отменен поради коронавирусни инфекции в отбора от Йоркшир. Астън Вила остана девети след поражението и не записа точков актив, като тимът е с 22.

В следващия рунд Челси приема Брайтън, докато Вила ще приеме Бърнли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички