Челси ще се опита да вземе Холанд през лятото


Челси ще се опита да вземе Холанд през лятото
Снимка: Guliver/GettyImages

868 0

Челси ще се опита да привлече Ерлинг Холанд това лято преди откупната му клауза през 2022, съобщава The Athletic. Според изданието „сините“ искат да привлекат нападател в края на сезона, независимо че няма дългосрочни опасения за формата на Тимо Вернер в дебютната му кампания на „Стамфорд Бридж“.

20-годишният нападател на Борусия Дортмунд има 35 гола в 35 мача за германския клуб и освобождаваща клауза на стойност 75 млн. евро, която влиза в сила през следващото лято.

В резултат на това сумата, която ще бъде хвърлена за играча, вероятно ще бъде по-висока и Дортмунд трудно ще се разделят с норвежеца. Манчестър Юнайтед също има интерес към бившия нападател на Молде, а самият играч предпочита да играе в Реал Мадрид, въпреки че президентът на Кралския клуб Флорентино Перес обикновено не иска да прави бизнес с агента му Мино Райола.

„Предвид пандемията от коронавирус и ефекта върху финансите на много клубове, Челси смята, че след края на сезона ще бъде в добра позиция да се бори за подписа на Холанд. Тимът смята, че повечето от конкурентите им за привличането на таланта ще изчакат до лятото на 2022, за да активират откупната му клауза“, предава журналистът от The Athletic Саймън Джонсън.

Клубът смята, че Холанд ще играе редом до Вернер, а няма да бъде негов заместник. В момента „сините“ разполагат с Тами Ейбрахам и Оливие Жиру в атака, но Ейбрахам не е дал индикации, че може да бъде постоянен титуляр, докато договорът на Жиру изтича в края на сезона.

Междувременно спрягат ново звездно име сред треньорите за наследник на Лампард в Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички