Челси ще опита да спира кошмарна серия срещу Милан


Челси ще опита да спира кошмарна серия срещу Милан
Снимка: Getty Images

1260 0

Челси ще опита да спре изключително негативна серия, датираща от 18 години, при визитата си на Милан в Шампионска лига във вторник. Двата отбора се срещат за втори път в рамките на една седмица, като са устремени към продължаване към елиминационната афза.

Преди седмица хората на Греъм Потър изиграха впечатляващ мач и победиха с 3:0 италианския шампион в Лондон. Двата тима имат по 4 точки от три мача в група Е, и са на една за изненадващия лидер Ред Бул Залцбург.

Сега Челси отново е фаворит за успех, а тимът от западен Лондон ще трябва да се надмогне, за да спре 18-годишна тегоба. За последно Челси печели мач в Италия през 2004-а година, когато тимът разбива с 4:0 Лацио на „Олимпико“. В този мач головете реализират Ернан Креспо, Ейдур Гудьонсен, Деймиън Дъф и Франк Лампард, като последните три гола падат в заключителните 20 минути.

Оттогава досега „сините“ имат седем визиити в Италия, като имат едва една спечелена точка. Това се случва през сезон 2008/09, когато отборът прави равенство с Ювентус.

В следващия сезон воденият тогава от Жозе Моуриньо – Интер, побеждава англичаните с 2:1, а през 2012-а година Наполи побеждава с 3:1 отбора на Андре Вияш Боаш. Следващата година Юве разбива Челси на Роберто Ди Матео с 3:0, а в груповата фаза през 2017-18 Рома надделява със същия резултат. А кой актуален футболист на Челси може да стане легенда на клуба, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички