Челси се загуби в гъстата мъгла на "Молиню" за нова грешка във Висшата лига


Челси се загуби в гъстата мъгла на "Молиню" за нова грешка във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1803 0

Английският гранд Челси допусна нова грешка във Висшата лига, след като не успя да победи Уулвърхемптън при равенство 0:0 като гост в мач от 18-ия кръг в английското първенство. В гъста мъгла на "Молиню Стейдиъм" лондончани така и не намериха път към вратата на "вълците" и се отдалечиха още повече от титлата в Англия.

Въпреки няколкото положителни проби за COVID-19 в тима на Челси срещата се игра, а първата заплаха бе пред вратата на "сините". В 15-ата минута Даниел Поденс прати топката в мрежата на Едуар Менди, но попадението му бе отменено поради засада.

В края на първото полувреме Леандер Дендонкер се извиси над всички, за да засече топката с глава към вратата на Челси, но Менди се отличи с блестяща намеса. През втората част най-чистото голово положение се откри пред Кристиан Пулишич в 78-ата минута, но Жозе Са го отказа с чудесна намеса.

Във втори пореден мач Челси не успява да стигне до победата, след като в предния кръг завърши наравно и с Евертън. Преди три кръга "сините" загубиха и от Уест Хям. Грешките на Челси се насъбраха и това ги отдалечава от първото място. "Сините" са трети с 38 пункта и вече изостават с 6 точки от лидера Манчестър Сити.

В следващия кръг Челси гостува на Астън Вила. Уулвърхемптън пък ще приеме у дома Уотфорд. След днешното равенство "вълците" заемат осма позиция с 25 пункта.

Челси се надяваше мачът с Уулвс да бъде отложен, но молбата им бе отрязана от Висшата лига. Мениджърът на "сините" Томас Тухел недоволства от този факт преди срещата, като заяви, че решението да се играе срещата крие опасност да се стигне до разпространение на заразата (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички