Челси се върна на победния път и направи важна крачка към оставането си в топ 4


Челси се върна на победния път и направи важна крачка към оставането си в топ 4
Снимка: Getty Images

1819 0

Челси успя да се справи с Лийдс като гост в oтложен мач от 33-я кръг на английската Висша лига. "Сините" надделяха с 3:0 и по този начин си осигуриха 4 точки преднина на третото място, пред преследвача си Арсенал. Отборът на Лийдс пък направи още една грешна стъпка към оцеляването, записвайки трета поредна загуба в английския елит. 

Гостите доминираха през целия мач, разигравайки със спокойствие и увереност. Точни за Челси бяха Мейсън Маунт, Кристиан Пулишич и Ромелу Лукаку. Победата на момчетата на Томас Тухел може да се окаже много важна в борбата за топ 4. 

Лийдс допуснаха ранно попадение, което, като че ли ги отказа преждевременно. Червеният картон на Дан Джеймс пък бе черешката на тортата за играчите на Джеси Марч, които не впечатлиха нито в предни позиции, нито в защита.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА:

Мачът започна по страхотен начин за гостите от Лондон. "Сините" откриха резултата още в 4-ата минута след добре развила се атака. Рийс Джеймс получи топката отдясно на фланга, бързо проби в половината на Лийдс и намери свободния Мейсън Маунт, който от границата на наказателното поле вкара с прецизен удар.

В 24' Лийдс остана с човек по-малко. Дан Джеймс бе изгонен след много грубо влизане в краката на Матео Ковачич. Реферът на двубоя Антъни Тейлър не се поколеба за секунда и изгони директно нападателя на домакините.

Доста красиво попадение на Ромелу Лукаку бе отменено в 31-ата минута, след като бе отсъдена засада. Разбира се, ВАР се намеси и потвърди, че белгиецът не е бил на една линия с последния в отбраната на Лийдс. До края на първото полувреме не се случи нищо по-интересно пред двете врати.

Втората част започна по страхотен начин за Челси. "Сините" удвоиха преднината си в 55', след като Пулишич получи страхотен пас на границата на наказателното поле и разшифрова вратата на домакините за втори път.

Ромелу Лукаку успя да подпечата победата на "сините", отбелязвайки третото попадение за своя отбор. Белгиецът се възползва от подаване в наказателното поле на резервата Зиеш и хладнокръвно добави топката във врата на Мелие в 83-ата минута, оформяйки крайното 3:0 за своя тим.

КАКВО ПРЕДСТОИ ЗА ДВАТА ТИМА?

С победата си Челси продължава да преследва целта си, а именно завършване в топ 4. "Сините" имат преднина от 4 точки пред четвъртия Арсенал и 8 пред петия Тотнъм. Следващия мач на лондончани е във финала за ФА Къп срещу Ливърпул.

Лийдс отново разочарова своите привърженици, губейки у дома пред тях. Възпитаниците на Джеси Марч се намират на 18-ата позиция. Спасението изглежда трудно, но не и невъзможно. В следващия кръг тимът ще срещне състава на Брайтън. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички