Челси се измъчи със Саутхемптън в нервен мач, в който ВАР имаше много работа


Челси се измъчи със Саутхемптън в нервен мач, в който ВАР имаше много работа
Снимка: Getty Images

1363 0

Челси победи трудно Саутхемптън у дома си с 3:1 в мач от 7-ия кръг на английската Висша лига! Под почти непрестанния дъжд на "Стамфорд Бридж" двата тима изиграха нервен мач - през първото полувреме две попадения на "сините" бяха отменени с ВАР, а през второто Джеймс Уорд-Праус получи червен картон за много опасно влизане в краката на Жоржиньо.

Още в 9-ата минута младият защитник Чалоба се разписа във вратата на "светците", след като се оказа най-съобразителен на втора греда и засече подаването на Лофтъс-Чийк. Челси продължи да бъде по-активният отбор и положенията пред вратата на гостите се редяха едно след друго...

В 36-ата минута Рюдигер тръгна на дълъг рейд и накрая комбинира с Ромелу Лукаку, който без забавяне опъна мрежата на Саутхемптън за втори път, но повторенията показаха, че при последния пас е имало засада и голът бе отменен.

Само пет минути по-късно Тимо Вернер се разписа с глава за 2:0, но ВАР отново се намеси и "видя" нарушение при организирането на атаката. Старши треньорът на Челси бе бесен от решението на системата, което Мартин Аткинсън прегледа и бурно изрази несъгласието си. Наложи се реферът да го озапти, показвайки му жълт картон, а трибуните на "Стамфорд Бридж" посрещнаха с мощни освирквания последния съдийски сигнал за първото полувреме.

В 59-ата минута Бен Чилуел извърши нарушение в наказателното поле и "светците" получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Уорд-Праус и не сгреши - 1:1! В 71-ата минута Лукаку изведе Вернер на добра позиция, той дриблира добре и стреля от точката на дузпата, но вратарят на Саутхемптън отрази великолепно удара му с една ръка.

Малко след това авторът на гола за гостите пое по-рано към съблекалните, след като влезе ужасяващо в краката на Жоржиньо и Мартин Аткинсън му вдигна червен картон, след като видя ситуацията на повторение с ВАР. 

Все пак в 84-ата минута Мейсън Маунт намери с диагонален пас Сесар Аспиликуета на крилото, а той с едно докосване сложи топката на крака на Тимо Вернер и той прати феновете на Челси в екстаз - 2:1! Четири минути по-късно първо Лукаку нацели гредата, после същото направи и Аспиликуета, но при третата добавка Бен Чилуел нанесе удар от воле и въпреки че вратарят не позволи на кълбото да се оплете в мрежата, то бе преминало голлинията - 3:1!

Резултати от останалите три срещи, които започнаха в 17:00 ч. българско време:

Бърнли 0:0 Норич

Лийдс 1:0 Уотфорд

Уулвърхемптън 2:1 Нюкасъл

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички